Lietuvos žiniose – apie Kartografijos centrą ir kartografų problemas

„Lietuvos žinių“ straipsnyje supažindinama su VU Kartografijos centro darbuotojų ir studentų kuriamais teminiais žemėlapiais bei aktualiomis šių dienų kartografų problemomis:

 

„Lietuvoje yra stipri VU kartografų mokykla. Nors labai gilių kartografijos mokslo tradicijų valstybėje neturime, daug prisidėjo jau dešimtmetį gyvuojanti VU kartografijos magistrantūra. Tokių studijų programų Europoje nėra daug. Jas pasirinkti gali ne tik geografijos, bet ir, pavyzdžiui, hidrometeorologijos, biologijos, archeologijos ar kitos srities bakalauro studijas baigę studentai. Pagrindinės specialybės žinios, kartu su kartografiniu išsilavinimu ir geografinės informacijos technologijų išmanymu, pasak doc. G.Beconytės, – labai geras derinys ir kuo toliau, tuo daugiau tokių žmonių reikia šiuolaikiniame pasaulyje.

Tarptautinio susidomėjimo jau sulaukė ir kitas itin kūrybingas mokslininkės vadovaujamų kartografijos magistrantūros studentų projektas. Drąsiai pasirinkta tema ir daugiau kaip semestro darbo rezultatas – iš esmės kitoks nei paprastai matomi žemėlapiai. Į jį pažvelgus galima sužinoti, kurioje Europos valstybėje „gyvena“, tarkim, turtus nešantys aitvarai ar po žmonių namus šeimininkaujančios kikimoros, plaukiojanti sala saratanas ar aštuonkojė pabaisa bukovacas. Europos mitinėms būtybėms skirtas unikalus žemėlapis bus išverstas ir į anglų kalbą. Tikimasi, kad šį žemėlapį išleis VU leidykla.“

 

Daugiau skaitykite Lietuvos žinių straipsnyje.